képzések

2020.12.22. 11:00

Sokat segített a Balatonfüred és Balatonalmádi közti paktum a munkaerőpiacnak

Mintegy négyszázan vettek részt a Balatonfüred és Balatonalmádi közti foglalkoztatási paktum három évig tartó, a helyi lakosságot érintő munkaerőpiaci programjaiban, közölte kérdésünkre Gajdos Attila projektmenedzser. Ezzel csaknem 300 ember jutott álláshoz, a képzést tizennyolcan sikeresen teljesítették.

Kovács Erika

Fotó: veol.hu

Gajdos Attila kiemelte, a konzorciumot Balatonfüred önkormányzata vezette, tagjai Balatonalmádi önkormányzata és a Veszprém Megyei Kormányhivatal voltak. Sokat segítettek mások mellett az érintett járási hivatalok, ugyanis a program az említett térségeket érintette, és hozzájárult a munkaerőpiac bővítéséhez, a foglalkoztatás támogatásához, a képzéshez, segített az emberek elhelyezkedésében. Segített továbbá a munkaerőpiac illetékeseinek együttműködésében, mert felkutatta, hogy hol milyen munkaerőre van szükség, illetve ki milyen állást keres. Így lehetőséget biztosított a munkanélküliek foglalkoztatásához mindkét járásban, illetve az ottani vállalkozások bértámogatásához.

Abban az esetben, ha a projekt segítségével jutott valaki álláshoz, akkor bértámogatást kapott a munkáltatója. Így nyolc hónapig kapta meg a támogatást azzal a feltétellel, hogy további négy hónapig önerőből kellett foglalkoztatnia a munkavállalót.

Gajdos Attila elmondta, mintegy négyszázan vettek részt a Balatonfüred és Balatonalmádi közti foglalkoztatási paktum hároméves, helyi embereket érintő munkaerőpiaci programjaiban
Fotó: családi

Emellett a programmal több képzés is indult, például a cukrász, a vendéglátó-eladó, az élelmiszer-, vegyiáru-eladó, a szobafestő, a targoncavezető és raktáros területen, illetve angol és német alapfokú, valamint német középfokú végzettséget is adtak. Továbbá szakmai rendezvényeket szerveztek például az üzletfejlesztésről, a vállalkozók helyzetéről, különös tekintettel az idegenforgalomra, valamint a helyi termékek bővítéséről. A munkáltatók és a résztvevők üdvözölték a programot, javasolták a folytatást, illetve az adminisztráció csökkentését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!