járvány

2021.03.06. 07:00

A veszprémi kereskedőket nem lepte meg a szigorítás

Ahogyan megírtuk, az üzleteket március 8-ától két hétre, március 22-ig bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.

Juhász-Léhi István

20210129 Veszprém piac a Vásárcsarnokban Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Március 8–22-e között minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások. Vágási István, aki a veszprémi piacon árul, mind­ezek kapcsán elmondta: a zárás nagyon érzékenyen érinti. Pénteken reggel még nem tudott biztosat, azonban szerinte lehet, hogy nekik is be kell zárniuk, igaz, a kormányrendeletben az is szerepel, hogy kültéri munkavégzés lehetséges. A kérdés szerinte az, hogy az önkormányzatok miként értelmezik mindezt, hiszen például Székesfehérváron a piac vagy legalábbis annak egy része – úgy tudja – két hétre bezár majd.

– Ugyanaz az érzésem, mint tavaly volt – nyilatkozta István. – Bízom benne, hogy tényleg csak két hét lesz a zárás. Oltás? Regisztráltam, várom a behívót.

Vágási István bízik benne, hogy két hét múlva újraindul az élet

– Valószínűnek tartom, hogy a forgalom egy picit visszaesik – ezt már Márta Éva mondta a Naplónak a csarnokban. – A piac nyitva lesz, mivel élelmiszert is árulnak. Egyre több a fertőzött, a beteg, sokan vannak lélegeztetőkészüléken, minden korosztályt megtámad a vírus. Védekezni kell, védekezünk, szájmaszkkal, kézfertőtlenítő szerrel.

Márta Éva a védekezés és a megelőzés fontosságát hangsúlyozta
Fotók: Balogh Ákos/Napló

Ahogy hallottuk, az árusok között sem volt teljes az összhang a március 8-án kezdődő bezárások kapcsán. Tisztult viszont a kép másban, mert az is beszédtéma volt a piacon az árusok és vevők között, hogy a kertészeti és barkácsboltok például nyitva maradhatnak, míg a virágboltok a március 8-i nőnapra tekintettel hétfőn még teljes pompában várják a gáláns urakat, utána kell csak zárniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!