Magyar Falu Program

2021.03.03. 18:50

Végre megújul a 7207-es út

Közel 300 millió forintból újul meg a jelentős étmenő forgalmat kiszolgáló 7207-es út, a 8-as főút pétfürdői elágazójától egészen a nagyközség központjáig.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az elmúlt héten kezdték a közbeszerzési eljárásban nyertes Strabag szakemberei a rossz állapotban lévő útszakasz felújítását, mondta el a témában tartott szerdai sajtótájékoztatón Fekete János. A Magyar Közút Veszprém megyei igazgatója a pétfürdői polgármesteri hivatalnál elmondta, a felújítással érintett szakasz hossza 2708 méter, ebből 1,1 kilométer belterületi, míg 1,6 kilométer külterületi út.

– Az útburkolat felújítása mellett az ívbelsőkben burkolt padkát alakítunk ki, s teljes egészében megújulnak a forgalomtechnikai eszközök is, azaz például új útburkolati jeleket festenek fel a kivitelező cég munkatársai – mondta el Fekete János, akitől megtudtuk, a 291,45 millió forintos beruházás szerződés szerinti befejezési határideje június 22-e, ám a kivitelezőtől kapott tájékoztatás szerint jól halad a munka, így már áprilisra elkészülhet az új burkolat, azaz addigra megszűnnek a most még szükséges útlezárások is. Csupán a polgármesteri hivatal közelében található hídnál húzódnak tovább a munkálatok, ám az kevésbé tartja majd fel az átmenő forgalmat.

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője hozzátette, régi kérése volt a Pétfürdőn élőknek az jelentős kamionforgalom miatt rossz állapotban lévő út felújítása, amit a Magyar Falu Program keretén belül most sikerül megvalósítani.

Ezt erősítette meg Horváth Éva, Pétfürdő polgármestere és Dombi Norbert önkormányzati képviselő is, akik köszönetet mondtak a térség országgyűlési képviselőjének a fejlesztésért, ami jelentősen könnyebbé és biztonságosabbá teszi majd a közlekedést nemcsak a pétieknek, hanem a környező településen élőknek is, hiszen sokan használják az utat Várpalotára, illetve Székesfehérvárra, valamint Budapestre tartva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!