fejlesztés

2021.06.24. 20:00

Új járási hivatalt építenek Balatonfüreden

Összesen 545 millió forint kormányzati támogatással új járási hivatalt építenek Balatonfüreden, az óvárosban.

Kovács Erika

20210624 Balatonfüred épülő járási hivatal Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A már szerkezetkész épületet megtekintette Takács Szabolcs kormánymegbízott, Bóka István polgármester és Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön.

-Nagy öröm a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára, hogy a megépülhet a Balatonfüredi Járási Hivatal új épülete a városban, a Kossuth Lajos utca 26. szám alatt, amelyhez a költségvetési fedezetet Gulyás Gergely miniszter biztosította, fogalmazott Takács Szabolcs.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A kormánymegbízott köszönetet mondott Bóka István polgármesternek, mert a város ingyen adta át a területet, valamint Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek, akinek közbenjárása nélkül nem kezdődhetett volna meg az építkezés. Az épületben kap helyet a foglalkoztatási, a népegészségügyi osztály, az építésügyi hatóság, és ügyfélteret is kialakítanak. A másik járási épület megmarad, így két helyen lehet megtalálni az ügyfélszolgálatot.

Elhangzott továbbá, évente 90-95 ezer ügyfél keresi fel a hivatalt Balatonfüreden. Egy új épület fokozza az ügyfelek és az ügyintézők komfortérzetét, ami szintén nagyon lényeges. A hivatal remélhetőleg a jövő év tavaszán, illetve egy év múlva már működhet, és szolgálja a balatonfüredi és a térségben élő embereket, valamint a városba látogatókat.

Takács Szabolcs felidézte, április 7-én írták alá a szerződést a kivitelezővel, és másnap átadták a munkaterületet. A munkatempó azóta is töretlen.

Bóka István polgármester üdvözölte, hogy az építés egy város rehabilitációs program keretében valósul meg, amihez a kormányzat 1,6 milliárd forintot biztosított. Ennek nem része a bíróság és a járási hivatal építése, amelyek külön kormányzati forrást kaptak. A polgármester köszönettel szólt a kormányzat támogatásáról, majd részletezte az óváros megújítását. Üdvözölte a gyors munkát, az épület már szerkezetkész állapotban van. A döntés és a terveztetés után ilyen gyorsan közbeszerzés még nem záródott le, és többletforrás biztosítása sem történt meg.

Megtekintette a Balatonfüredi Járási Hivatal szerkezetkész épületet Bóka István polgármester, Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Takács Szabolcs kormánymegbízott Fotó: Penovác Károly/Napló

A leendő épületben harmincan dolgoznak majd. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a kormány 545 millió forintot adott az építkezéshez, majd méltatta Gulyás Gergely miniszter támogatását, valamint a beruházást érintő összefogást Bóka István polgármesterrel és Takács Szabolcs kormánymegbízottal. Köszönettel beszélt a hivatali dolgozók munkájáról, és nagyon fontosnak nevezte Balatonfüreden az óváros rehabilitációját. Kiderült, az épületet főbejárata akadálymentesített lesz. Az ügyfeleknek parkolókat is kialakítanak, és külön gondolnak a mozgáskorlátozottakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!