Megváltozott a forgalmi rend, szépül a tópart és épülhet a tanuszoda Tapolcán

A városban megváltozott a napokban az autóbusz-pályaudvar környékének forgalmi rendje.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai belvárosban az autóbusz-pályaudvar környékén megváltozott a forgalmi rend Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az építkezéssel együtt nemcsak autóbuszöblöket, hanem járdákat, forgalomtechnikai szigeteket, utakat alakítanak ki. A nagyobb körforgalomra hasonlító területen a megváltozott forgalmi rendre több közlekedési tábla és felfestések figyelmeztetnek. Az új forgalmi rendnek köszönhetően le­lassulhat, így biztonságosabb lehet a belvárosi forgalom is.

A tapolcai belvárosban az autóbusz-pályaudvar környékén megváltozott a forgalmi rend
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A tanuszoda építéséhez négyezer négyzetméteres területet adott át az önkormányzat az Egry utcában. A geodéták kijelölték azt a napokban, a terület egy részét, hozzávetőlegesen 1200-1500 négyzetméternyit építenek be. Ebben már a parkoló is benne van, az épület nem érinti a játszóteret és a gyalogutakat sem. A beruházás az engedélyeztetés fázisában van.

A Malom-tó partja részben önerőből, részben pályázati forrásból szépül. A nagy kő­felületeket letisztítják, megújul a Hotel Gabriella épülete mögötti lépcső, és az alsó tó fahídja, járda épül a templom mögött, szebb lesz a Négy évszak udvar. A felső tónál a vízminőség javítása, a szökőkút felújítása, a víz kivilágítása szerepel a tervek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!