Hirdetés

2021.12.15. 15:22

Az online rendelés 7 előnye a karácsonyi ajándékdömping idején

A karácsony előtti időszakban mindenki igyekszik szeretteinek, barátainak és kollégáinak a lehető legjobb meglepetéseket felkutatni, megvásárolni. A bevásárlóközpontok ilyenkor megtelnek és kezdetét veszi az áhított ajándékok beszerzése. Az adventi várakozás időszakát ez feszültséggel töltheti el, hiszen a tömeg, a zajos üzletek és a végeláthatatlan keresés mind-mind stresszessé tehetik az embert. A napjainkban egyre terjedő online vásárlás vajon megoldást jelenthet erre? Fenntarthatóbb? Biztonságosabb? Kényelmesebb? Erre keressük a választ cikkünkben!

Hogyan változott a karácsonyi ajándékok beszerzése az elmúlt években?

A pandémiás időszak az online vásárlás megugrásához vezetett. Így akik korábban ódzkodtak az ilyen beszerzéstől, a jelenlegi helyzet miatt mégis rákényszerültek, és egyre többen rendelnek már karácsonyra is ajándékot webáruházakból.

Mi az online rendelés 7 előnye a karácsonyi ajándékdömping idején?

1. Kényelmesebb

Ha online rendelünk, akkor azt pár kattintással megtehetjük az otthon melegéből. Nem kell parkolót keresve vagy a tömegben és a kígyózó sorokban állva megszerezni a kiszemelt darabokat.

Emellett a webshopok már rendkívül felhasználóbarát felületeket fejlesztettek a vásárlás támogatására, így sokkal kényelmesebben válogathatunk, és persze egyszerűbben is fizethetünk.

Nagy előrelépést tapasztalhatunk a fenntarthatóság és kényelem terén abban is, hogy a nem jó méretű darabokat vagy az elromlott elektronikai eszközöket már online vásárlásunkkor is könnyen visszaküldhetjük élve a csere lehetőségével vagy a garanciával. Ezt természetesen ugyanúgy otthonunkból intézhetjük, ha szükséges.

2. Fenntarthatóbb

Egy helyről egy fuvarral megérkezik a vásárlásunk, a kiszállító autó pedig a leghatékonyabb útvonal szerint szállít ki akár száz csomagot is. Ennek köszönhetően már az egyéni üzemanyag-használaton is sokat spórolunk.

A termékcsomagolások pedig “okosan” felhasználhatók, újrahasznosíthatók, szelektíven gyűjthetők, így emiatt sem kell aggódnunk!

3. Rugalmas

Csomagunk átvételére is egyre több alternatívából választhatunk. Ha nem lennénk otthon az adott napon, akkor kérhetjük csomagautomatába, átadópontra vagy akár a munkahelyünkre is futárral a vásárolt termékeket.

Ugyanez vonatkozik a fizetési módokra is, hiszen már ezen a téren is egyre több és személyre szabhatóbb megoldással találkozunk, így a megvásárolt termékek árának gyors és egyszerű rendezése már minden modern webáruházban biztosított.

4. Biztonságosabb

A bevásárlóközpontokban nemcsak a kényelmetlenség miatt érdemes elkerülni a tömeget, hanem biztonságunk érdekében is. A koronavírus terjedését és a megfertőződést visszaszoríthatjuk, ha otthonról vásárolunk. Ráadásul a beltéri kötelező maszkhasználat sem korlátoz minket, ha laptopunkról vagy telefonunkról választjuk ki a meglepetéseket a nappaliban ülve.

5. Mobilis

Ha távolabbi rokonoknak vagy nagyszülőknek a személyes találkozás helyett elküldenénk a karácsonyi meglepetést, akkor egyszerűen az ő címükre is megrendelhetjük a csomagot. Így előre fizetéssel mindent elintézhetünk, és szeretteinknek már csak a csomagot kell átvenniük.

6. Tudatosabb a vásárlás

Ha belépünk egy üzletbe, akkor rengeteg inger és információ ér minket a megfelelő darab keresgélése közben: a leárazott termékek és az egyéb megtetsző darabok impulzusvásárlást eredményezhetnek, így olyan felesesleges termékeket is hazavihetünk, amikre alapvetően nem lenne szükség, hiszen nem is azokért mentünk el a boltba. A túlfogyasztás pedig az egyik legnagyobb probléma a fenntarthatóság kapcsán, ezért igyekezzünk ezt elkerülni.

Amikor viszont egy webshopban keresünk, akkor egyre több szűrő segít bennünket, hogy néhány kattintás után elérjük a keresett termékkategória választékát. Itt pedig sokkal kevesebb lehetőségünk lesz elkalandozni. Beállíthatjuk a kívánt ártartományt, a termék színét és számos további tulajdonságot testreszabhatunk a kényelmes böngészéshez.

7. Még spórolunk is

Nemcsak az impulzusvásárlás elkerülésével spórolhatunk, hanem a legjobb ár megkeresésével is, online pedig ezt könnyedén megtehetjük. Sőt, több gyűjtőoldal is létezik, ahol azonos termékek árát hasonlíthatjuk össze. Erre egy fizikai boltban ilyen célzottan nincs lehetőségünk.

Ráadásul a webshopok rengeteg kedvezménnyel, a kiszállítási díj elengedésével és különböző pontgyűjtési lehetőségekkel igyekeznek kedveskedni online vásárlóiknak. Ezeket a lehetőségeket okosan kihasználva szintén sokat spórolhatunk.

Miért egyre fontosabb a fenntarthatóságra odafigyelni?

Bolygónkat és az emberiséget már sürgeti az idő, ezt mindannyian tudjuk. A káros, pazarló cselekvéseket, a tárgyhalmozást vissza kell szorítanunk. A fenntarthatóság a termékek gyártásától kezdve a logisztikáig minden szinten fontos szerepet kell, hogy játsszon a természet védelme érdekében. Mindennapi szokásaink átalakításával, a tudatosabb tervezéssel és vásárlással, illetve a túlfogyasztás kerülésével mi magunk is sokat tehetünk bolygónk és az emberiség jövőjéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!