Modern gyárak éjszakája

2022.11.17. 07:00

Éjszaka fedezhették fel a gyárak titkait

Megyénk több cége is megnyitotta kapuit az idei Modern gyárak éjszakája programon. Országosan 73 gyárban ötezer látogató vett részt a rendezvényen.

Napló

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Modern gyárak éjszakáját, melyet György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár nyitott meg Pécsett a Kontakt-Elektro Kft.-nél. Az államtitkár kiemelte, a gazdaság folyamatos változásban van, a világgazdasági fórum becslése szerint 2020 és 2025 között 85 millió munkahely szűnik meg és 97 millió jön létre. A kormányzat azt szeretné, hogy a magyarok ennek az átalakulásnak a nyertesei legyenek. Hozzátette, azért hozták létre a Modern Mintaüzem Programot és a Modern gyárak éjszakáját, hogy az élvonalbeli technológiákkal megismerkedhessenek az emberek.

A rendezvény idén is hibrid formában valósult meg: személyes gyárbejárásokkal, élő bejelentkezésekkel, videós tartalommal és virtuális sétával mutatta be hazánk kiemelkedő ipari vállalatait. A Modern gyárak éjszakája programsorozat célja azon innovatív, high-tech, zöld megoldások bemutatása, amelyek igazán versenyképessé, mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket.

Megyénk több cége is csatlakozott a programhoz, többek között a fotón látható nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft., ahol hatalmas volt az érdeklődés, minden célgép, robot, gyártósor mellett számtalan kérdést tettek fel a látogatók, a szervezők pedig örömmel osztották meg velük, hogyan építik a jövőt; valamint a veszprémi Continental, ahol a résztvevők betekinthettek a gyár veszprémi üzemben folyó termelés és fejlesztés világába az elektronikus vezérlésű fékrendszerek (ABS, ESC) és azok komponenseinek gyártását és kutatás-fejlesztését illetően. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!