Vállakozások

2023.01.27. 20:02

A város legnagyobb adófizetőit jutalmazták Pápán

Az elmúlt esztendőben is az autóalkatrészeket gyártó Yanfeng Hungary Automotive Interior Systems Kft. lett a legtöbbet adózó pápai cég. Pápa Város Önkormányzata és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a legtöbb iparűzési adót befizető cégek képviselőivel találkozott a városházán.

Napló

Fotó: Napló

Ahogy az már régóta hagyomány, ezúttal is a városháza üléstermébe várta az önkormányzat a város legnagyobb adófizető vállalkozásait. Az eseményen Áldozó Tamás polgármester – a megszokottól eltérően – nem három, hanem hat céget emelt ki, melyek az adóbevételek felét fizették be a város büdzséjébe.

– A top 6-ba a Texitál, a Szerencsejáték Zrt. és a Boeing Hungary került be, a harmadik legtöbb helyi adót az Astotec fizette be, a második helyre a Pápai Hús került, a legtöbb adóforinttal pedig ezúttal is a Yanfeng Kft. járult hozzá a város kasszájához, mindannyian nagyon jelentős szereplői a helyi gazdaságnak – fogalmazott az eseményen Áldozó Tamás. – Az látszik, hogy az adóbefizetések nőnek, melyek mögött reálgazdasági folyamatok vannak, nagyobb bevételből kell több adót befizetni. Ezzel párhuzamosan, ha azt nézzük, hogy a városban a tudományos kutatások által azonosított vásárlóerő nő, az azt eredményezi, hogy ebből a bevételből az ott dolgozók is nagyobb jövedelemhez jutnak, ezáltal több árucikket képesek megvásárolni.

Fotó: Napló

Mint elhangzott, a Yanfeng mintegy 1740 főt foglalkoztat, éves forgalma pedig meghaladta a 160 millió eurót. A programon a meghívottak előadást hallhattak Hortay Olivértől, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletág-vezetőjétől, aki az európai energiaválságról beszélt. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!