Megéri cserélni az izzókat

2023.01.21. 07:00

Ingyenes lakossági LED-izzó csereprogramban vehetnek részt a veszprémiek

Január végéig lehet még regisztrálni a veszprémieknek az ingyenes lakossági LED-izzó csereprogramba.

Marton Attila

A programról Brányi Mária és Meixner István adott tájékoztatást Fotó: Marton Attila

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. közötti megállapodás értelmében a társaság LED-égőket biztosít a veszprémi háztartásoknak, míg az önkormányzat a csereprogram megszervezésében és az izzók helyi szétosztásában nyújt segítséget. Brányi Mária alpolgármester elmondta, a programban való részvételre január 31-ig lehet regisztrálni a veszprémi lakosoknak. Hozzátette, a vártnál egyelőre kisebb az érdeklődés a kezdeményezés iránt, ezért arra biztatta a veszprémieket, éljenek a lehetőséggel. Megjegyezte, a programhoz való csatlakozással nemcsak a villanyszámla összege csökkenthető, hanem az energiafelhasználás is, ami hozzájárul a fenntarthatósági célokhoz. Az alpolgármester arra kérte a családok fiatalabb hozzátartozóit, hogy segítsék idősebb rokonaikat a programban való regisztrációban.

Meixner István, a CYEB Energiakereskedő Kft. kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója kiemelte, a program lényege, hogy a veszprémi lakosok meghatározott feltételek mellett ingyenesen juthatnak LED-égőkhöz, és lecserélhetik a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű fényforrásokra. Ehhez először egy regisztrációra van szükség a ledcsere.hu oldalon, ahol azok igényelhetnek korszerű izzót, akiknek a nevén villanyszámla van, és veszprémi lakcímkártyával rendelkeznek. A honlapon meg kell adni a szükséges adatokat, majd ezek alapján egy algoritmus megmondja, hogy az adott háztartás hány LED-izzóra jogosult. A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Veszprémet kell megjelölnie az igénylőnek, hívta fel a figyelmet az igazgató.

Meixner István elmondta, az E27-es foglalatú izzó megfelel a régi 40, 60, 75 és 100 wattos izzónak, míg a vékony foglalatú (E14) izzó a 40 és 60 wattos teljesítményű wolframszálas izzó teljesítményét és fényerejét teljesíti. Egy háztartás átlagosan 15 izzóhoz jut a programban. Az ügyfélkapcsolati igazgató kiemelte, hogy az izzók cseréjével akár évi tízezer forint vagy azt meghaladó megtakarítás is elérhető. Meixner Istvántól azt is megtudtuk, hogy a regisztráció lezárulta után fel kell dolgozniuk az adatokat, a korszerű izzók csomagolása és kiszállítása ezután következik. Az igazgató köszönetet mondott az önkormányzatnak a programban való részvételért. 

 

 

Címkék#égő#led

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!