Jelentős energiamegtakarítás

2022.12.30. 19:00

Korszerű izzóra cserélhetnek a veszprémiek

Ingyenes lakossági LED-csereprogramot indít egy vállalkozással együttműködve az önkormányzat.

Marton Attila

Forrás: Pexels-illusztráció

A CYEB Energiamegoldások Kft. kezdeményezése Győrben és Székesfehérváron is nagy sikert aratott már. A program lényege, hogy a lakosok meghatározott feltételek mellett ingyenesen juthatnak LED-égőkhöz és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű fényforrásokra. 
A decemberi közgyűlésen a veszprémi képviselő-testület arról döntött, hogy együttműködik a vállalkozással: a megállapodás értelmében a társaság LED-égőket biztosít a veszprémi háztartásoknak, míg az önkormányzat a csereprogram megszervezésében és az izzók helyi szétosztásában nyújt segítséget. 
A LED-izzó használata jelentős energiamegtakarítást jelent a hagyományos izzókhoz képest, így a programban résztvevők a villanyszámlájukat is számottevően csökkenthetik, emelte ki tájékoztatásában a cég. Hozzátették, a LED-világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos izzókhoz képest, és már rövid távon is jobb megoldás az egyenletes fényhatás és az akár tíz éves élettartam miatt. 
A programba 2023. január 31-ig lehet regisztrálni a ledcsere.hu oldalon, ahol azok igényelhetnek korszerű izzót, akinek a nevén villanyszámla van, és veszprémi lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat kitöltése és dokumentum feltöltése után a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint a háztartásban található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Veszprémet kell megjelölnie az igénylőnek, hívták fel a figyelmet. Az átvétel időpontjáról a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. 
A beérkező igényléseket a vállalkozás dolgozza fel, majd az önkormányzattal közösen döntenek arról, hogy pontosan mikor és hol osztják ki a lakossági jelentkezések alapján a megigényelt LED-égőket. 
A társaság közölte azt is, egy átlagos magyar háztartásban 20 izzó van, amely a teljes villanyszámla közel egyharmadáért felel, vagyis a hagyományos izzók LED-esre cserélésével évente akár több tízezer forint takarítható meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában