Fejlesztés

2023.02.22. 20:00

Elektromos járművet kap a pápai ESZI is

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg a Ne élj üvegházban! program. A projektbe bekapcsolódó települések – így Pápa is – egy elektromos meghajtású járművet kapnak.

Haraszti Gábor

Áldozó Tamás polgármester is részt vett a megbeszélésen Fotó: Haraszti Gábor

A program idei rendezvényein a felnőttek konferencián és munkamegbeszéléseken, a gyerekek interaktív foglalkozáson ismerkedhetnek meg az elektromos meghajtású közlekedés történetével, technikai részleteivel, illetve az ezzel kapcsolatos pályázati lehetőségekkel. Mindezek mellett a részt vevő települések egy-egy elektromotoros haszongépjárművet kapnak, amely különféle önkormányzati feladatok ellátásában jelent majd olcsó és praktikus segítséget – mondta el a városházán tartott megbeszélésen Halász János országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetsége elnöke. 

– Nemcsak az önkormányzatokkal, hanem a civil szervezetekkel is kapcsolatban vagyunk, velük is érdemi, tartalmi munkát folytatunk – mutatott rá Halász János. – A projekt tavalyi nagy sikere kapcsán döntöttünk a folytatás mellett, amely három lábon áll: az egyik az, hogy a települések ezen keresztül is kapcsolatban lehessenek egymással, a másik eleme a programnak a gyermekekkel való kapcsolat, próbáljuk nekik elmondani, hogy miért fontos ez az ügy, harmadsorban pedig – ami a lényeg – azt kértük a minisztériumtól, hogy minden helyszín kapjon egy elektromos kisautót. 

Mint elhangzott, Pápára márciusban érkezik az elektromos kisteherautó, mely Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye (ESZI) használatában lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!