Gazdaság

2023.04.17. 15:00

Fókuszban a helyi termékek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) április végi, május eleji rendezvényein a helyi termékek és azok értékesítése kerül a középpontba.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

A rendezvénysorozatot április 25. és május 11. között négy helyszínen tartja a NAK az MNVH-val közösen, bevonva az Agrárminisztériumot, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt és a Kislépték Egyesületet.

A rendezvényeken elhangzó előadások a tavaly kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva. Szó lesz az élelmiszer-gazdaság sajátosságairól, fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termékek előállítóit segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyitermék-előállítókat is megismerhetünk a rendezvényeken.

A sorozat nyitóeseményét április 25-én, a budapesti Herman Ottó Konferencia Központban rendezik, viszont vármegyénkből az érintetteket és érdeklődőket május 3-án Pannonhalmára várják. A későbbiekben még Pakson és Hajdúböszörményben folytatódik a sorozat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!