Turizmus

2023.06.19. 13:00

Jól indult a nyári szezon Balatonfüreden

Jól indult a nyári szezon, de a forgalmat jelentősen befolyásolja majd az időjárás – hangsúlyozta Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke. Azt mondta, rengeteg, sokféle és magas szintű program közül lehet választani a városban, mindenki és minden korosztály megtalálja a hozzá illőt. Így egyebek mellett rendszeresen rendeznek gasztronómiai, borászati és sportprogramokat, parádés a kulturális kínálatuk, világszintűek a kiállítások, büszkék hagyományőrzőikre, reformkori értékeikre, és arra is, hogy Balatonfüred a vitorlázás fővárosa, nem beszélve a nagy múltú Anna-bálról. Reményei szerint a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális program is vonz majd vendégeket Balatonfüredre.

Kovács Erika

Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke: rengeteg, sokféle és magas szintű program közül lehet választani a városban Fotó: Kovács Erika

A város egyik nagy előnye, hogy régóta kialakult, magas színvonalat kínál minden téren, bármilyen kérésnek, igénynek eleget tudnak tenni. Az elnök utóbbi fejlesztéseik közül kiemelte a rövidesen megnyíló Esterházy-kastélyt, mely kuriózum lesz. Hamarosan megnyitják a világszínvonalat képviselő kongresszusi központot, amely a konferenciaturizmus révén óriási és újabb lehetőséget jelent az idegenforgalomnak. Nem beszélve arról, hogy az épületben, a 650 férőhelyes nagyteremben különféle előadásokat, koncerteket, hangversenyeket is lehet majd tartani. 

A nemrég átadott Forrás Sportpark számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál egyéneknek, családoknak egyaránt, ugyanis a sí-, bob- és kerékpárpályától kezdve a futókörön és teniszcsarnokon át sok minden megtalálható a területen. A városban büszkék arra, hogy több helyen is meg lehet közelíteni a Balatont, mely bárki számára térítés nélkül elérhető, ilyen többek között a nemrég átadott Brázay park, illetve a Kékszalag Port kikötő. Komoly idegenforgalmi vonzerőt jelentenek a strandok, melyek ápoltak, gondozottak. A város parthoz közeli résznek pezsgéshez jól illeszkedik a felső, illetve óvárosi terület, mely nyugalmat kínál, ugyanakkor megkezdődött a terület rehabilitációja. 

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban hazai vendégek érkeznek ezen a nyáron a Balatonhoz. Nemzetközi tekintetben Magyarország nem az olcsó kategóriába tartozik, de a kínálat sokrétű és kifogástalan, nem beszélve a stabil közbiztonságról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!