Vásári hangulat Hegymagason

2023.06.20. 09:00

Piactér termelői árukkal, nívós programokkal

Segíti a termelők piacra jutását és még szórakoztat is a Hegymagasi piactér, ahol a immár a vásári hangulat részét képezik a színes programok, koncertek.

Szijártó János

A piaci tevékenység mellett Tóth György rendezvényhelyszínt is teremtetett Hegymagason

Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Tóth György, a piactér vezetője gondoskodik a tavalyi nyitás óta, és a nyári programtervet látva, ez így is marad. Mint mondta, a 2022-es "próbaév" után most már jól látszik, hogy egyre többen nyitnak az itthon termelt, házilag előállított termékek felé. A kínálat is ezt tükrözi, hiszen főként a helyi, környékbeli termelőktől, kézművesektől származó kiváló termékekből tevődik össze, ahol több más mellett megtalálhatók a szezonális zöldségek, a gyümölcsök, a húskészítmények, a tejtermékek, a mézek, a lekvárok, a fűszerek, a borok, a pálinkák, de a kerámiák, napi használati tárgyak, sőt még virágkötészeti különlegességek is. 

Azonban a piaci tevékenység mellett Tóth György rendezvényhelyszínt is teremtetett Hegymagason, így már most nagy várakozás előzi meg a június 24-én első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezendő Hegymagasi Chili Fesztivált. Itt különböző mókás, izgalmas versenyek, illetve koncertek várják az érdeklődőket. Több más mellett lesz erősember-hétpróba, "burgerfutam", chilisbab-főző verseny, a színpadon pedig Ganxsta Zolee, a Rudán Joe Akusztik, a Vándor-Lord Tribute Zenekar és a Zártosztály biztosítja a zenei élményt.

Tóth György, a piactér vezetője
Fotó: Szijártó János/Napló

A Hegymagasi piactér velejárója a lovaglás, amely sokakat vonz a Szent György-hegy lábához. Tóth György ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy már a tavalyi nyitáskor alapkoncepció volt a természethez való közeledés és a mozgás lehetőségének megteremtése. Ez úgy tűnik, találkozott az igényekkel, hiszen azóta minden piacnapon folyamatosan érkeztek a lovaglás kedvelői, s a növekvő érdeklődésre való tekintettel mostantól előzetes bejelentkezés alapján mindennap elérhető ez a szolgáltatás.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!