Vállalat

2024.01.24. 15:42

Változás a Balluff-Elektronika Kft. ügyvezetésében

Ötvös Tamás a Balluff ügyvezetőjeként eltöltött 15 sikeres év után távozik a Balluff-Elektronika Kft. éléről, és máshol építi tovább karrierjét. Utódja Takács Ákos, aki jelenleg a Balluff globális minőségügyi vezetője, közölte a vállalat.

Veol.hu

Forrás: Balluff-Elektronika Kft.

– Őszintén köszönjük Ötvös Tamásnak a Balluff-Elektronika Kft.-nél végzett sokéves vezetői munkáját, és további pályafutásához sok sikert kívánunk – mondta Frank Nonnenmann ügyvezető igazgató és Supply Chain vezető. Takács Ákos 2017 óta dolgozik a Balluffnál Veszprémben és a cég neuhauseni központjában, Németországban. Globális minőségügyi vezetői pozíciója révén, amelyet továbbra is betölt az ügyvezető pozíció mellett, nagyon jó kapcsolatot épített ki és ápol a Balluff globális szervezeti hálózatával.  – Nagyon örülünk, hogy a személyében egy kiválóan alkalmas belső utódot találtunk – mondta Frank Nonnenmann.

A Balluff-Elektronika Kft. veszprémi, csetényi és budapesti telephelyeivel kulcsszerepet tölt be a Balluff globális növekedési pályáján. Ennek megfelelően a vállalat 2023 novemberében a veszprémi, teljesen automatizált logisztikai központ megnyitásával megerősítette saját termelési és logisztikai hálózatának kapacitásait, és tovább folytatja beruházásait a Balluff-Elektronika Kft.-nél.

– Büszkék vagyunk arra, hogy 35 éve ilyen erős csapatunk van Magyarországon – hangsúlyozta Frank Nonnenmann. A Balluff-Elektronika Kft. idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. A telephely 1989-es alapítása óta folyamatosan nőtt és fejlődött, és a második legnagyobb fejlesztési bázissá és a három gyártótelephely közül a legnagyobbá vált. Ma a Balluff-Elektronika Kft. mintegy ezer embert foglalkoztat, és évente több mint 4,2 millió érzékelőt, ipari kommunikációs és hálózati technológiához szükséges komponenst, valamint egyéb terméket gyárt. A prototípusoktól az előszérián keresztül, a kis- és nagyszériás gyártásig a Balluff-Elektronika Kft. a teljes gyártási spektrumot lefedi.

Az 1921-ben Neuhausen a. d. F.-ben alapított Balluff világszerte 3900 alkalmazottal, az ipari automatizálás területén az innovatív technológiát, a minőséget és az iparágakon átívelő tapasztalatot képviseli. A negyedik generációs családi tulajdonban lévő vállalat vezető érzékelő- és automatizálási specialistaként kiváló minőségű érzékelő, azonosítási, hálózati és szoftvermegoldások átfogó portfólióját kínálja.

A Balluff csoport 2022-ben mintegy 567 millió eurós forgalmat jegyzett. A Neuhausen a. d. F.-i központi székhelyén kívül a Balluff világszerte rendelkezik értékesítési, gyártási és fejlesztési helyszínekkel, és 61 országban 38 leányvállalata működik. Ez garantálja az ügyfelek számára a termékek gyors elérhetőségét, valamint a tanácsadás és a szolgáltatás magas színvonalát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!