Ellenőrzés

2024.02.28. 18:00

Zárjegy nélküli cigarettáért milliós bírság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei civil ruhában szemlélték meg a pápai piac kínálatát, ahol egymás után dőltek be az árusok a feketepiaci dohányáruval.

Szijártó János

Forrás: pexels.com

A NAV közleményéből megtudtuk, hogy a pápai használtcikk-piacon tartottak civil ruhás ellenőrzést, amikor felfigyeltek egy hátizsákos nőre, aki a vásárlókat megszólítva cigarettát akart eladni. A pénzügyőrök a 45 éves asszonyt saját autójához kísérték, ahol kiderült, hogy összesen 251 doboz zárjegy nélküli cigaretta van nála. Alig néhány perccel később egy közeli zöldségárusra terelődött a figyelem, akinek standján 630 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök, majd ezután egy másik aggódó tekintetű piacost lepleztek le a járőrök. A középkorú férfi szintén cigit kínált az autójából, a vegyes cikkek mellett. Az egyenruhásoknak azt mondta, hogy a füstölnivalót a reggeli órákban vásárolta, nagyobb részét eladásra. A pénzügyőrök a jogsértőktől összesen 1201 doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, közel hárommillió forint értékben. A három elkövetőnek jövedéki törvénysértés miatt kell felelnie, ráadásul milliós bírságra is számíthatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!