friss információkkal

2019.03.11. 07:21

Ismét pusztított a szél a megyében – Veszprémben is kárt okozott

Viharos széllökésékkel indult a hetünk, egyből gondot is okozott a megyeszékhelyen.

Kovács Erika

Csak szilánkok maradtak a kivetítőből a buszpályaudvarnál Veszprémben

Fotó: Kovács Erika

Veszprémben, a buszpályaudvar közelében, a Bagolyvári utca és a Jutasi út kereszteződésében, egy épületen levő óriás kivetítőt rongált meg a szél, hétfőn kora reggel, ezért lezárták az utat, és a forgalmat a környező utcákra terelték. Ikládi Patrik, az óriáskivetítőt működtető cég tulajdonos-ügyvezetője az eset kapcsán azt mondta, az erős széltől a kivetítő meghibásodott, és emiatt a tábláról több panel leszakadt. A hiba kijavítását azonnal megkezdték.

Fotó: Kovács Erika

A meteorológia szerint hetven kilométeres szél tombol óránként sok helyen Veszprém megyében is hétfőn, a magasabban levő helyeken ennél is erősebb lehet, ezért a meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki. A széllel együtt hidegfront is érkezett, amely az orvosmeteorológia szerint felerősítheti a görcsöket, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Az allergiás és asztmatikus betegségek, illetve tünetek fokozódhatnak.

Forrás: met.hu

Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak, és hosszabbá válhat a reakció idő. A rendőrség azt tanácsolta, hogy a kevésbé szélvédett helyeken az erős széllökések miatt fokozott figyelemmel közlekedjenek az autósok. Az előrejelzések szerint a következő napokban a maihoz hasonló időre lehet számítani.

Már a múlt héten se kímélet minket a szél, az egyik veszprémi tűztorony környékét hétfőn és csütörtökön is le kellett zárni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!