A hétvégén már más lesz a helyzet

2019.07.19. 07:26

Esernyővel készüljünk az utcazenére és a Balaton-partra is

Eső zavarhatja meg a délutáni programokat.

Forrás: pixabay.com

Pénteken délelőtt még napos időre számíthatunk, délután azonban megjelenhetnek a felhők is, záporok, zivatarok kíséretével. Napközben 28, éjjel 16 fokra számíthatunk. Gyenge délnyugati szél várható a térségben.

A hétvégén igazi strandidő vár ránk: a napsütést csak pár felhő és gyenge, néhol mérséklet délnyugati szél zavarhatja meg. A levegő nappal akár 30-31 fokra is felmelegedhet, éjszaka is csak 18-20 fok körülire hűl vissza.

lőrejelzés a Balaton térségére péntek estig

Gyenge (5-15 km/h), délután időnként mérsékelt (15-20 km/h), változó irányú, helyi hatások által alakított légmozgásra lehet számítani. Délután zápor, zivatar környezetében átmeneti jelleggel meg is erősödhet (40-55 km/h), zivatarral néhol viharossá (60-65 km/h) válhat a szél. Változóan fátyol- majd gomolyfelhős égbolt mellett több órás napsütésre lehet számítani. A déli óráktól a helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar kialakulhat. Az esti órákra átmenetileg tovább nőhet a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő estére 22 fok köré hűl le a levegő.

A Balaton Siófoknál 21 fokos.

Erős UV-sugárzás

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a déli, kora délutáni órákban erős lehet az UV-sugárzás. Figyeljünk oda a megfelelő sugárzás elleni védekezésre, használjunk például megfelelő faktorszámú naptejet és viseljünk világos, természetes anyagú ruházatot! – írja a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!