nagyon meleg lesz

2019.08.10. 07:23

Tombolni fog a kánikula a hétvégén Veszprém megyében

Nagyon meleg lesz az elkövetkező napokban.

Forrás: pixabay.com

Szombaton délelőtt közepesen felhős, délután enyhén felhős égboltra, időnként élénk északnyugati szélre számíthatunk. Csapadék nem várható, a hőmérséklet nappal 33, éjjel 19 fok körül alakul.

Vasárnap egész napos napsütés, napközben 30, éjjel 20 fok várható.

Előrejelzés a Balaton térségére szombat estig

A gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h), jellemzően déli, délnyugati irányú szél a déli óráktól időnként 25-30 km/h köré élénkülhet. A reggeli fátyolfelhők elvonulnak, majd napközben a strandidőt várhatóan csak kevés felhő zavarja. Csapadék napközben nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 fok körül alakul. Késő este 25, 26 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 26 fokos.

Figyeljünk a vérnyomásunkra

Gyenge melegfront jellegű hatás miatt a különösen érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. – írja a met.hu.

Életbe lépett a hőségriasztás

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A másodfokú intézkedés ma 0 órától hétfő éjfélig lesz érvényben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kéri a lakosságot, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. A szabadtéren dolgozók és a fesztiválokon szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen. A legmelegebb, 11 és 15 óra közötti időszakban lehetőség szerint húzódjanak árnyékba – fejtették ki, hozzátéve: érdemes ilyenkor több órát légkondicionált helyiségben tartózkodni.

A közlekedőket, autósokat is fokozott óvatosságra intik.

Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében. A következő napokban tovább fokozódik a hőség. – írta meg az MTI.

Ha szeretné tudni, mit kell tenni a hőségben, kattintson a képre:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!