Legalább az eső távol marad

2020.02.21. 07:07

Kettős frontra számíthatunk pénteken Veszprém megyében

Két légköri front is próbára teszi a frontérzékenyek közérzetét.

Fotó: Archív

A VMeteo előrejelzése szerint kora délutánig melegfront felhőzete vastagszik felettünk, de csak jelentéktelen eső, zápor lehet, vagy még az sem mérsékelt délnyugati szél kíséretében. A déli órákban először nyugatira, később északnyugatira fordul a szél és megélénkül, hidegfront érkezik. ekkor már szakadozik, vékonyodik felettünk a felhőtakaró, csapadék nem várható és a késő esti órákra mérséklődik a légmozgás. Péntek délután 8°C-ot, este 4°C-ot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat információi alapján hidegfrontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. A melegfrontra érzékeny szervezetűek pedig álmatlanságra panaszkodhatnak, ingadozhat a vérnyomásuk, csökkenhet a koncentráló-képességük, mind a munkában, mind az utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!