rekordot dönt a szél kab-hegyen

2020.02.04. 07:26

Viharos szél és zivatarok miatt adtak ki riasztást Veszprém megyére

A zivatar miatt elsőfokú, a széllökések miatt másodfokú viharjelzést adott ki Veszprém megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Veszprém és környéke időjárását elemző VMeteo előrejelzése szerint kedden napközben hidegfront érkezik, de előtte melegfront érezteti a hatását. Megerősödik az északnyugati szél, eső, zápor kora reggeltől délig várható. Délután az erős, időnként viharos szél hatására felszakadozik a felhőzet, a reggel még 10°C körüli hőmérséklet estére 3°C körüli értékre süllyed.

Eleinte a délnyugati, nyugati szél erősödik meg, majd délelőtt a gyorsan északnyugatira forduló szél előbb a Dunántúlon fokozódik viharossá. Estétől már északkeleten is viharos szél fog fújni északi irányból. A legerősebb lökések általában 70-100 km/h között várhatók, azonban a hegyvidéki részeken, valamint az északnyugati szélre érzékeny szélcsatornás részeken 100-120 km/h közötti lökések is lehetnek. Sokfelé lehet nagyobb mennyiségű csapadékra számítani – tudtuk meg a met.hu-tól.

Kab-hegyen már 120 kilométer/órás széllökéseket is észleltek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!