Borús, hűvös csütörtökünk lesz Veszprém megyében

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, elsősorban a Dunától keletre számíthatunk esőre, záporokra, de elszórtan a középső tájakon és délnyugaton is előfordulhat egy-egy futó zápor – írja országos előrejelzésében az Időkép.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég felettünk, egy-egy záporeső is előfordulhat. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 7 Celsius-fok közelében tetőzik.

Pénteken többnyire erősen felhős, illetve borult égre tekinthetünk fel, említésre méltó csapadék nélkül. Élénk marad az északnyugati szél. A hőmérséklet reggel 0, délután 8 Celsius-fok körül ígérkezik.

Az Útinform tájékoztatása szerint a 8-as főúton

- a litéri elágazás és Veszprém között útépítés miatt lezárták a megyeszékhely felé vezető külső sávot, illetve a Budapesti úti csomópont előtt, egy rövid szakaszon, kétszer egy sávos terelőúton haladnak a járművek (44-48 km);

- a 49-es és az 50-es km között sávelhúzásos terelés mellett útépítők dolgoznak, a korlátozások mindkét irány forgalmát érintik;

- ugyancsak a város elkerülőjén, átépítik az Almádi úti csomópontot. Ezért a Dornyai Béla utca Almádi út felőli végét a körforgalom építése miatt lezárták, valamint az Almádi út a város irányából, a csomópont felé továbbra is zárva van. A bevásárlóközpont a 8-as főútról, valamint a Dornyai utca Lóczy Lajos utca felőli végéről elérhető. (Forrás: NIF Zrt.)

Ide kapcsolódik, hogy az átépítési munkálatok miatt Veszprémben a Szentkirályszabadja repülőtéri bekötőút és a 8-as főút csatlakozását lezárták. A 8-as főúton mindkét irányban egy sáv használható. A lezárással érintett területek Szentkirályszabadja felől érhetők el. (Forrás: NIF Zrt.)

A 84-es főúton, a 9-es km-nél, Lesenceistvándnál, a vasúti átjárót építik. A főutat lezárták, a forgalom a helyben kiépített terelőúton halad.

A 832-es főúton, Bakonytamási és Pápateszér közelében felújítják a burkolatot. A július közepéig tartó munkáknál félpályás korlátozás van érvényben, jelzőlámpa irányít (20-23. km és 24-26. km).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!