Nyári meleg, zivatarok – így alakul a hétvége időjárása Veszprém megyében

Pénteken folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, néhol északnyugaton és délkeleten fordulhat elő élénk széllökés – írja országos előrejelzésében az Időkép.

Forrás: pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint pénteken csak kevés felhő jelenik meg az égen, csapadék nem lesz. Gyenge marad a változó irányú légmozgás, délután 26 , este 20 Celsius-fok várható.

Szombaton már magasabbra törnek a felhőtornyok, bár ezen a napon még kevés a valószínűsége zápor, zivatar kialakulásának, de már említésre méltó esély mutatkozik rá a délutáni órákban. A gyenge délies szél zivatarok környezetében élénkülhet meg átmenetileg. Reggel 11, délután 26, este 20 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap és hétfőn mutatkozik a legnagyobb esély délutáni nyárias záporok, zivatarok kialakulására. Ezek képződését helyi hatások befolyásolják, nem köthetőek légköri fronthoz, ezért kisebb területenként változhat a várható csapadék mennyisége. Maradnak a nyári hőmérsékleti értékek és a szél sem lesz meghatározó, kivéve a zivatarok környezetét.

A Balatonnál pénteken marad a napos, gomolyfelhős idő, csapadékra nem kell számítani. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Délután 23-26 fok között alakul a hőmérséklet. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás eléri az erős, a napos, déli órákban akár a nagyon erős fokozatot. A víz hőmérséklete 16 fok – írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!