Téli Balaton

2023.11.06. 17:19

Több mint 6 milliószor villant fel a viharjelző fény a Balaton középső medencéjében az idén

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság április 1-től október 31-ig üzemeltette idén is a viharjelzőrendszereket a Balatonon. A rendszer a teljes szezonban biztonságosan működött.

Veol.hu

Árpilistól októberig működtetik a viharjelző rendszert a Balatonon

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter

Ahogy arról beszámoltunk, télre leálltak a balatoni viharjelzők. A balatoni viharjelzés a tó három medencéjében egymástól függetlenül működött, mindhárom rendszer az adott terület időjárási körülményeihez igazodva jelzett. A tó nyugati medencéjében 6 millió 120 ezer, a középső medencében 6 millió 3 ezer alkalommal, a keleti medencében pedig 6 millió 200 ezerszer villantak fel a jelzőberendezések ebben a szezonban - adják hírül a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság honlapján.  

Ahogy arról a szomszédos vármegye katasztrófavédelme beszámolt, a főigazgatóság évek óta üzemelteti az ingyenesen elérhető TAVIHAR nevű mobil alkalmazást, amelyen jól követhető az ország legnagyobb tavain - a Balatonon, a Velencei-, a Tisza- és a Fertő tavon - érvényes aktuális viharjelzés, mind androidos, mind iOS okostelefonokon. Az applikáció automatikus üzenetekben figyelmeztet a kiválasztott vízterületet érintő, a viharjelzés állapotában beállt változásokról, így a viharjelzési fokozat kiadásáról vagy annak visszavonásáról. Már most érdemes megjegyezni ezt és tavasszal letölteni az alkalmazást a Balaton-partiaknak, illetve az ide tartóknak.

Mindemellett a Balatont és Velencei-tavat érintő időjárási információk folyamatosan frissülve szabadon hozzáférhetők az OMSZ, a BM OKF, valamint az RSOE honlapján.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!