Latyakos utak, erős széllökések

2023.12.23. 07:41

Elakadt kamion a cseszneki szerpentinen a 82-esen - Busz elé dőlt fák Bakonybélnél - Áramkimaradások (Frissítjük!)

A dunántúli területeken havazik, szállingózik a hó vagy havas eső esik. A Bakonyban szinte pár perc alatt újra nedves hóréteg fedi az utakat.

Rimányi Zita

Szombat reggel 6 órakor így néz ki a Bakony, és még mindig esik

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Szombat reggelre kifehéredett a Bakony, péntek késő este óta megint varázslatosan fehér lett a táj. Amint eltolják a havat, újra belepi az utakat. Szinte pár perc alatt újra nedves hóréteg fedi azokat. 

Kamion a hóban

Elakadt a hóban a 82-es főúton szombaton kora hajnalban egy kamion az egyik emelkedőn, Csesznek térségében, a szerpentinen. A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság egysége vontatta fel járművével az útszakaszon, így segítette továbbhaladását. 

Fotó: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

Az Útinform reggeli tájékoztatása szerint a dunántúli területeken havazik, szállingózik a hó vagy havas eső, eső esik. A gyorsforgalmi úthálózaton a csapadékos területeken vizes, sónedves az utak felülete. A fő-, és a mellékút hálózaton jellemzően latyakos, hókásás az útfelület, de vannak havas útszakaszok is. Szombat éjfélig az északnyugati szelet több helyen kísérhetik időnkénti viharos széllökések (60-85 km/h-t, kevés helyen >85 km/h-t). 

Friss! Busz akadt el az úton kidőlt fák miatt Bakonybélnél

A hó súlya miatt dőlt ki több fa az útra Bakonybélnél, forgalmi akadályt képezve. Csaknem teljesen elzárták az utat a haladás előtt. Egy busz elakadt emiatt, nem tud továbbmenni és megfordulni se. A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság ment a helyszínre segíteni szombaton korán reggel.

Fotó: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

Olvasónk jelzése szerint Cseszneken elakadt egy munkásokat szállító céges járat, a falun belüli meredek, kanyargós szakaszon áll, a templom közelében.

Korán kelő cseszneki olvasóink tanácsa szerint a szombat reggelre kialakult hóhelyzet miatt az sem jó megoldás, ha a 82-es út kanyargós, meredek részét, a szerpentint a főútról letérve, a falun keresztül próbálják kikerülni a sofőrök. A Csesznekre vezető úgynevezett Gerendavágás is meredek, kanyargós és a településen belül is vannak ilyen részek.

Áramkimaradások Zircen 

Zirci olvasónk jelzése alapján sorozatos, rövidebb áramkimaradások vannak Zircen. 

Friss!

Zirc és Szarvaskút között elakadt egy menetrend szerinti busz 15 utassal. A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság emberei siettek a segítségükre szirénázó járművükkel. A Zirc-Szarvaskút közelében elakadt buszhoz, utasaihoz Veszprémből is riasztottak tűzoltókat.

Borzavárnál is teljes útzár van fakidőlés miatt.

A 82-es főúton Csesznek közelében is rádőlt egy fa az úttestre. Az Zirci Önkormányzati Tűzoltóság igyekszik megoldani az útakadályt. Nagyon sok dolguk van ma hajnal óta. A hóesés dél körül megint hevesebbé vált a Bakonyban. 

Aktualitásokkal folyamatosan jelentkezünk a nap folyamán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!