Felfüggesztett

2017.11.26. 15:56

Elsikkasztott egymillió forintot a veszprémi férfi

Sikkasztás miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki a barátjától átvett kétmillió forintnak csak a felét adta vissza.

Mátételki András

Az ítélet szerint tavaly előtt februárban megismerkedett K. T. az egyik veszprémi söröző üzemeltetőjével, E. Sz. Lászlóval. A két férfi időközben olyan szinten összebarátkozott, hogy K. T. elmesélte, van otthon kétmillió forint készpénze, amit szeretne biztonságban tudni. A 45 éves vádlott felajánlotta, hogy megőrzésre átveszi a summát, mivel van a lakásában széf.

A bíróság igazolni látta, hogy az albérletben élő sértett 2015 augusztus 15. és 25. között előbb 400 ezer, majd utána 1,6 millió forintot átadott a vendéglősnek úgy, hogy nem írtak átvételi elismervényt. Pár nap múlva a tekintélyes summa tulajdonosa autóvásárlás címén visszakért 600 ezer forintot, majd 2016 szeptembertől novemberig több részletben kapott még 300 ezret. A következő összeget, a 100 ezer forintot csak hosszas kérlelés után utalta át neki a vádlott a bankszámlájára. Ezek után K. T. jobbnak látta, ha a jövőben a teljes összeg inkább nála lesz, ám hiába szólította fel a vádlottat, többé már egy fillért sem kapott tőle. E. Sz. László törölte korábbi jó barátját ismerősei közül a világhálón, aztán már a hívásait sem fogadta. Amikor találkoztak, a csaló azt mondta, hogy az összeget befektette, majd azt állította, hogy a sértett már elköltötte a követelt egymilliót. Sőt olyan kijelentést is tett, hogy K. T. át sem adta neki azt a pénzt.

A tárgyaláson a vádlott elismerte, sem páncélszekrény, sem széf soha nem volt a lakásában. A sértett azt mondta, hogy a pénz átadáskor egyik ismerőse is jelen volt, aki előtt a pénzt számolta. Egyéb körülmények is azt támasztották alá, hogy a férfit megkárosította egykori barátja. Többek között a főbérlő arról számolt be, hogy K. T . 2015 decemberében anyagi nehézségekre hivatkozva nem fizette az albérleti díjat, végül összesen 150 ezer forinttal tartozott neki.

A Veszprémi Járásbíróság ítéletét helyben hagyta a törvényszék: sikkasztás bűntette miatt E. Sz. Lászlót két évre felfüggesztett fél év börtönre ítélte, s kötelezték az egymillió forint kamatostól való visszafizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!