fokozott ellenőrzés

2017.11.07. 08:22

Halálos balesetek: jóval kevesebb történt idén

Harminchárom százalékkal kevesebb halálos baleset történt idén Veszprém megyében, mint egy évvel korábban, ezt mondta Reiter Barnabás rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (MBB) ügyvezető elnöke egy találkozón a minap.

Kovács Erika

Az MBB találkozóján a bizottság együttműködői és partnerei, mások mellett Veszprém Megyei Főügyészség, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ, a polgárőrség, a Klebelsberg Intézményfenntartó, az Országos Mentőszolgálat megyei képviselői vettek részt.

Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány: a tavalyi évhez képest megyénkben jelentősen csökkent a balesetek száma Fotó: rendőrség

Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány köszöntőjében többek között arról beszélt, hogy a tavalyi évhez képest megyénkben jelentősen csökkent a balesetek száma. -Ennek érdekében a fokozott ellenőrzésekkel mindent megtesz a rendőrség, hangsúlyozta Anda György rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, az MBB elnöke. Veszprém megye 2017. évi baleseti helyzetéről Reiter Barnabás rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, az MBB ügyvezető elnöke tájékoztatójában elhangzott, a 2017. január 1. – 2017. október 25. közötti időszakban, a megyében 33 százalékkal kevesebb halálos közúti közlekedési baleset történt, mint az előző év hasonló időszakában. Beszámolt arról is, hogy a személyi sérüléses balesetek legfőbb oka a sebesség helytelen megválasztása, illetve az, amikor a közlekedők figyelmen kívül hagyják a kanyarodást-, és az elsőbbséget érintő szabályokat. Anda György ezredes, az MBB ügyvezető elnöke beszélt a további közlekedésrendészeti feladatokról, a baleset-megelőzési programokról, egyebek mellett a „Látni és látszani” kampányról, amelyekre a jövőben is kiemelt súlyt helyeznek.

A találkozón Pintér József, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője kisfilmjével mutatták be, milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépjárművezetés közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!