Veszprém

2017.11.15. 08:11

Rádőlt a traktor: meghalt a szénabálát szállító férfi

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy 65 éves férfival szemben, mivel munkavállalója olyan traktorral dolgozott, mely a borulás, kiesés elleni védelemmel nem rendelkezett, és ez a dolgozó halálát okozó balesethez vezetett, derült ki Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő tájékoztatójából.

Kovács Erika

bíró ill

A vádirat szerint a részben a vádlott tulajdonában álló gazdasági társaság állatgondozó munkakörben alkalmazta a munkahelyi balesetben elhunyt férfit, aki 2016 áprilisában traktorra szerelt bálaszállító villával a telepen lévő juhhodályhoz szénabálát szállított. Az illető mintegy 5-10 kilométer/óra sebességgel haladt a traktor vontatójához szerelt villán lévő körbálával, amikor a traktor bal hátsó kereke egy bálára ráhajtott, a jármű ennek következtében előbb az oldalára, majd a tetejére borult, végül a másik oldalára fordult, és a vezetőjét maga alá temette. A férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök szakszerű ellátása ellenére a helyszínen elhunyt. A telephelyen, rendszám nélkül használt traktoron nem volt bukókeret, fülke, illetve a gépkezelő kiesését megakadályozó műszaki megoldás, mindez a baleset halálos kimenetelében közrejátszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!