„kinyírlak!”

2017.12.16. 15:36

Veréssel akarta visszaszerezni volt barátnőjét

Sajátos módon akarta visszaszerezni volt barátnőjét egy agresszív férfi, aki a törvényszéknek köszönheti, hogy nem került rács mögé.

Mátételki András

A törvénnyel már korábban összeütközésbe került tapolcai H. Norbert 16 évvel ez előtt megismerkedett egy fiatalkorú helybeli lánnyal, ám 2013-ban szétment a fiatal pár. Ebbe az akkor 23 éves vádlott nem nyugodott bele, s erőszakos módon többször is kísérletet tett, hogy visszakapja egykori szerelemét. Az év augusztusában ismerősei autójából kirángatta a lányt, aki barátaival Keszthelyre készült szórakozni. Erőszakkal beültette a kocsijába, s elhajtott vele saját házukhoz. A lány az udvarban nem akart kiszállni járműből, ezért H. Norbert a kezénél fogva kihúzta, majd egyszer deréktájon és lábon rúgta. Végül a rendőrök szabadították ki a fiatalt szorult helyzetéből.

A vádlott másfél év elteltével sem tudta megemészteni a történteket: 2015 májusában félelemkeltő internetes szöveget küldött a lánynak, amiben többször szerepelt az a szó, hogy kinyírlak. Mellékelt hozzá egy olyan fényképet, amelyen a kezében tart egy pisztolyt, valamint lőszerhüvelyeket. Hónapokkal később, amikor a vádlott meglátta Tapolcán az esti órákban a lányt, kiszállt a kocsijából, s adott neki egy pofont, majd nekilökte a falnak. Ezután beültette az autójába, s egy Batsányi utcai házhoz hajtott, ahová bezárta a különböző helyeken zúzódást szenvedett lányt. A vádlott édesapja vitte be a sértettet a kapitányságra, miután megtudta, hogy fia ellen eljárás indult.

A bíróság azt a 2013-as ügyét is tárgyalta H. Norbertnek, amikor barátjával egy badacsonytomaji telephelyen „megcsapoltak” egy tehergépkocsit: 80 liter gázolajat szívtak le. Három hónappal később egy lesenceistvándi telepen kutattak értékek után. Innen többek között egy 60 ezer forintot érő bozótvágó gépet, egy 100 ezer forintba kerülő benzinmotoros szivattyút, valamint felniket, gumiabroncsokat loptak el. Összesen 254 ezer forint kárt okoztak, amiből csak 22 ezer forintnyi érték került elő.

A sorozatos bűncselekményekért a Tapolcai Járásbíróság H. Norbertet két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amit a törvényszék öt évre felfüggesztett. Huszonnyolc éves társának, R. Lászlónak a büntetését fél évben állapította meg a bíróság. A törvényszék ezt jogerősen „átváltotta” 750 ezer forint pénzbüntetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!