közlekedésrendészeti akció

2018.01.06. 16:49

Az élet a tét! Miért nem használják sokan a biztonsági övet?

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. január 4-én fokozott közlekedésrendészeti akció keretében ellenőrizték a közlekedőket, mondta el Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Elsődlegesen azt ellenőrizték, hogy a közlekedők használják-e a passzív biztonsági eszközöket, például a biztonsági övet és a gyermekülést. Emellett az ellenőrzés érintette a járművezetőknél az alkoholfogyasztást, valamint az okmányokat, továbbá vizsgálták a járművek műszaki állapotát is. A rendőrök közel ötven esetben a biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, tizenhat közlekedőt a helyszínen bírságoltak meg, további négy esetben pedig szabálysértési feljelentés készült kisebb fokú közlekedési szabálysértés miatt.

A közlekedők a biztonságos közlekedés, illetőleg a balesetek megelőzése érdekében Veszprém megye területén a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre – hangsúlyozta a rendőrségi sajtós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!