orgazdaság

2018.01.15. 07:40

Talált telefont akartak eladni Pápán

A Pápai Járási Ügyészség egy 41 éves nővel szemben jogtalan elsajátítás, míg házastársa ellen orgazdaság vétsége miatt emelt vádat, miután a férj egy, a felesége által az utcán talált mobiltelefont értékesített, mondta el Gulyás Ildikó Veszprém megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirat szerint a házaspár 2017 októberében Pápán, a belvárosban sétált, amikor a nő észrevette a járdán fekvő mobiltelefont, és a ruhájába rejtette. A helyszíntől távolodva a készüléket megmutatta a férjének, és elhatározták, hogy azt értékesítik. Ezt követően a sétálóutca egyik telefonos szaküzletébe mentek, ahol a mobiltelefonból kivetették a SIM-kártyát, majd azt az üzletből távozva eldobták. A férj a készüléket az egyik boltos ismerősének akarta értékesíteni, aki azonban nem volt az üzletben, így csak telefonon egyeztek meg a vételárról. A vádlott végül a férfi boltban tartózkodó fiának adta át a készüléket, miután az apja kérésére 4.500 forintot adott neki. A vevő a kialkudott 20.000 forintos vételár fennmaradó részét azonban már nem fizette ki, mivel a telefont nem lehetett bekapcsolni, és ígérete ellenére a vádlott a készülék tulajdonosát sem vitte magával, amikor a pénzért visszament. A férfi végül 4.000 forintot adott kölcsön a vádlottnak, a telefont pedig a pénz visszafizetésére egy hetet szabva, magánál tartotta. Az elkövető a továbbiakban a férfit nem kereste, akitől a nyomozó hatóság a közel 60.000 forintot érő készüléket lefoglalta, és a tulajdonosának kiadta, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!