tetten érték a csalókat

2018.02.02. 07:54

Mit kerestek salgótarjáni házalók Barnagon?

A veszprémi rendőrök tetten érték a csalókat, akik idős embernek kínáltak valós értékénél drágábban különféle holmikat, tudtuk meg Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

A szolgálatban lévő körzeti megbízottak 2018. január 31-én délután Barnag belterületén felfigyeltek egy férfira, aki takarót és párnákat

tartalmazó csomagokkal a kezében beszélgetett a község egyik idős lakójával annak háza előtt. Amint az illető észrevette a rendőröket, véget vetett a beszélgetésnek, és beült egy út szélén álló autóba, melyben a társa várt rá.

A járőrök ellenőrizték a gépkocsiban ülőket, amikor az autó utas- és csomagterében több takarógarnitúrán kívül edénykészletet és masszírozó gépeket is találtak. A barnagi lakos a rendőröknek elmondta, hogy a két férfi gyógyhatásúnak mondott ágyneműket kínált neki megvételre közel százezer forintért, valamint vásárlás esetén további két takarógarnitúrát ajándékként ajánlottak fel.

Fotó: rendőrség

A 35 éves és 30 éves salgótarjáni lakosokat a járőrök elfogták és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Velük szemben csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A jármű átvizsgálásnál megtalált árucikkeket – melyek értéke a kínált összegnél jóval kevesebb és a termék tulajdonságait tekintve félrevezető információkat tartalmaztak – a gyanúsítottaktól lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!