elakadt kamionok lassítjották a közlekedést

2018.02.20. 11:14

Kamionstop volt a megyénkben, késnek a buszok, áramot szerel az E-ON (frissítve)

Pécsi Norbert, a Magyar közút képviseletében közölte, a 82-es főút Veszprém és Veszprémvarsány közötti szakaszán a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek forgalmát korlátozták a szakemberek.

Kovács Erika

dav

 

Frissítve: Közlekedhetnek a kamionok a 82-es számú úton kedden, 13 órától, közölte Pécsi Norbert a Magyar Közút képviseletében.

Veszprémnél a 83-as főútra, északi irányból a 832-es főúti kereszteződésben még Veszprémvarsány előtt terelik el a tehergépjárműveket Pápa felé.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens a téli közlekedés kapcsán azt mondta, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az intenzív havazás miatt megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárműveiket. Csökkentsék a sebességet és tartsanak nagyobb követési távolságot. Balesetveszélyes a havas, párás, jeges szélvédő és a nem megfelelő kilátás, ezért elindulás előtt a havat, a párát, a jeget el kell távolítani a gépjárműről.  

A közúti közlekedés kapcsán Hegedüs-Kuti Piroska, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési központ kommunikációs csoportvezetője azt mondta, Veszprém és Győr között elakadt kamionok miatt az autóbuszok is várakoznak az úton. Tapolca és Sümeg térségében húsz-negyven perces járatkéséssel lehet számolni.

Nincs fennakadás sem a vasúti közlekedésben, sem az áramszolgáltatásban Veszprém megyében, tudtuk meg a Mávinform képviseletében Kavalecz Imrétől, illetve Varga Ivettől az E.ON szóvivőjétől.

A rendőrségtől tudjuk, hogy az E-ON szakemberei áramot szerelnek Külsővaton, ahol még reggel egy autóbusz villanyoszlopnak ütközött.  

(Nyitókép: Juhász-Léhi István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!