12. alkalommal

2018.03.15. 09:58

Drog–Stop vetélkedőt rendeztek Ajkán

Az Ajkai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) idén is megrendezte az általános és középiskolás diákok számára a hagyományos „Drog-Stop” vetélkedőt a városban, a minap, tudtuk meg Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

Fotó: Rendőrség

A rendezvényt 2018. március 12-én és 13-án immár 12. alkalommal szervezte meg az Ajkai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) a helyi Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban. A programra több iskolából érkeztek a gyerekek. A rendezvényen az illetékesek többek között a szenvedély nélküli életmódra, a szabadidő tartalmas eltöltésére, a mozgás jelentőségére hívták fel a diákok figyelmét. Szó volt az ártalmas szerek, a kábítószer-használat, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az energiaital és a helytelen táplálkozás árnyoldalairól. Az interaktív beszélgetésen részt vett az Ajkai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója is, mint KEF tag.

Fotó: Rendőrség

Az első napon az általános iskolások, a második napon a középiskolások adtak számot a témát érintő tájékozottságukról játékos formában. A vetélkedőt végig kitűnő hangulat jellemezte, a diákok láthatósági karkötőt kaptak ajándékba az Ajkai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!