ki képes ilyesmire?

2018.03.05. 17:45

Levágták egy kiskutya lábait Dabroncon

Borzalmas állatkínzásról szóló hírt közölt valaki a közösségi oldalon, ami Dabroncon történt a napokban.

Kovács Erika

A hír szerzője szerint rossz szomszédi viszonynak eshetett áldozatul brutális körülmények között egy ártatlan kutya. A rendőrséget és a polgármestert kérdeztük meg a történtekről.  

Simon Lajos polgármester megkeresésünkre azt mondta, tudomása szerint egy kennelben egy nagykutya mellett két kisebb pusztult el, az egyiknek levágták a lábait. A nagyobb életben maradt. Azt, hogy valójában mi történhetett, nem lehet még tudni, azt kideríteni a rendőrség feladata lesz a polgármester elmondása szerint. Simon Lajos arról is beszélt, hogy állatmentő is járt nála, és az egész települést mélységesen felháborította az eset, mert úgy gondolják, aki ilyesmire képes, annak a viselkedése adott esetben embertársaival szemben is kétséges lehet. – Annak, hogy rossz szomszédság miatt történhetett a borzalmas eset, kevés a valószínűsége – fogalmazott a település elöljárója.  

Aradi Virág, a Veszprém Megye Rendőr-főkapitányság szóvivője a történteket érintő kérdésünkre közölte, az eset kapcsán érkezett bejelentés a rendőrségre, ezért a Tapolcai Rendőrkapitányság állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!