huszonnyolc baleset

2018.03.12. 11:40

Kilenc vadelütés történt egy hét alatt Veszprém megyében

Veszprém megyében 2018. március 5-én 0 órától 2018. március 11-én 24 óráig huszonnyolc közúti közlekedési baleset történt, melyek közül öt személyi sérüléssel végződött.

Fotó: rendőrség

A police.hu. információi szerint a fenti időszakban hét járművezetővel szemben büntetőeljárást, további nyolc személlyel szemben pedig közigazgatási eljárást indítottak a Veszprém megyei rendőrök, mivel az igazoltatásuk során az alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott.

Az anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleseteknél kilenc esetben vadon élő állattal történt ütközés.

Fotó: rendőrség

Vaddal történő ütközés esetén értesítsék a rendőrséget, és ha lehetőség van rá, a járművel álljanak biztonságos helyre. Kapcsolják be a gépkocsin az elakadásjelzőt, tegyék ki az autó mögött a szükséges távolságba a fényvisszaverő háromszöget, és vegyenek fel láthatósági mellényt.

A vadelütések megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy különösen azokon a szakaszokon vezessenek fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel, ahol figyelmeztető tábla is jelöli, hogy állatok kerülhetnek az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!