sikkasztás

2018.05.31. 16:00

Térkövet, burkolólapot lopott: többmilliós kárt okozott

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 43 éves férfival szemben, aki az általa megvásárolt ingatlanon megőrzésre hagyott térköveket és burkolólapokat elvitte, tudtuk meg Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivőtől.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi 2014 februárjában vásárolta meg a veszprémi ingatlant, amely korábban egy kft. telephelye volt, ahol a cég burkolóanyagokat is tárolt.

Az ingatlan átadás-átvétele csak jóval az adásvételi szerződés megkötése után, 2015. június 30-án történt meg, amikor a vádlott és az ingatlan egyik eladója megegyezett abban, hogy a kft. tulajdonában levő kövek továbbra is az ingatlanon maradhatnak tárolásra, melyeket a cég később elszállít.

A férfi ezután a térkövek és burkolólapok egy részét elszállította, míg a másik részét értékesítette, ezzel több mint kétmillió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!