lefújták a hidat

2018.05.23. 08:06

Vádat emelnek egy veszprémi és egy szentkirályszabadjai graffitiző ellen

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a veszprémi rendőrök annak a két fiatalnak az ügyében, akik felüljárók és középületek falaira festettek különféle ábrákat.

Ahogy korábban a veol.hu is beszámolt róla, a veszprémi rendőrök 2018. január 27-én 22 óra körül elfogták azt a 20 éves szentkirályszabadjai és azt a 19 éves veszprémi lakost, akik néhány órával korábban festékszóró palackokkal graffitit készítettek egy Hajmáskér külterületén található vasbeton híd falára.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy 2017. december 31-én Székesfehérvár közelében, majd 2018. január 2-án Öskünél hasonló módon még további két közlekedési műtárgyat is összefirkáltak a gyanúsítottak. A bűncselekmény elkövetésével összesen közel háromszázezer forint értékű kárt okoztak a sértetteknek.

Fotó: rendőrség

A két férfival szemben a rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a veszprémi rendőrök a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek – adja hírül a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!