mindkétszer lebukott

2018.06.18. 14:00

Vasra és fémre utazott: még a kertkaput is darabokra törte

A Pápai Járási Ügyészség többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 64 éves férfival szemben, aki 2018 tavaszán, Pápán először darabokra tört egy kertkaput, hogy vaskályhát lopjon, második alkalommal pedig egy kertből fémtárgyakat dobott ki a kerítésen, hogy azokat elvigye. A vádlott mindkét esetben lebukott, tudtuk meg Papp Norberttől, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi Pápán, 2018 márciusában egy állami cég tulajdonában álló ingatlan udvarába ment be azért, hogy onnan használati tárgyakat lopjon. Az elkövető a fából készült, lánccal és lakattal rögzített bejárati kaput erőteljesen belökte, miután az darabokra tört. A vádlott az udvaron értékek után kutatott, és talált egy 50 kilogramm súlyú, vaskályhát, amelyet kitolt az utcára, azért hogy elvigye, de a rendőrök tetten érték. A férfi 2018 áprilisában szintén egy pápai ingatlan kertjébe mászott be azért, hogy onnan fémtárgyakat lopjon. Ezért az udvarról saválló vascsöveket, radiátor rácsot, vastálat dobott át a kerítésen, hogy azokat elvigye, amikor a szomszédban lakó férfi felelősségre vonta, hogy mit keres ott. A vádlott erre átugrott a kerítésen, és elfutott. A Pápai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!