Mindent vittek, amit találtak

2018.07.24. 10:00

Három év fegyházra ítélték a veszprémi sorozatbetörőt

Sorozatbetörést követett el az a megyeszékhelyen lakó fiatalember, akit ezúttal több mint három év fegyházra ítéltek. Egyik társa is rács mögött találta magát.

Mátételki András

A többszörös visszaeső B. Attila (28) előszeretettel „dolgozott” az Egry-lakótelepen 2015 tavaszán. Az egyik sorház kerítését kivágva az udvaron lévő kutyát a ház elé vezette, ahol megkötötte, majd elvitt hét kiló kutyatápot és az eb fém itatóedényét… A szomszédhoz a nyitva talált kiskapun jutott be, ahonnan egy tábla szalonnát és három szál kolbászt lopott el. Nagy dohányos lehetett a vádlott, mert képes volt az egyik ház erkélyéről háromszor is elvinni a kint hagyott cigarettát, valamint az öngyújtókat, amivel „komoly”, 830 forintos kárt okozott.

Egy Kádártai úti lakos nem úszta meg ennyivel, őt ugyanis rendesen kirámolta. Több ezer forint értékben szedett össze füstölőn hagyott szalonnát, szalámit, s eltulajdonította a 11 ezer forintot érő fúrógépet, a 81 ezres kerékpárt, a 14 ezer forintra becsült összecsukható rollert. Összesen 170 ezer forintos veszteséget okozott a családnak, aminek a fele megtérült lefoglaláskor.

Jó szimata volt, amikor a Paál László utcában szemelt ki magának egy garázst. Bizonyára tudhatta, hogy jelentős értéket őriznek az ajtó mögött, mert jónak látta, ha segítségül hívja cimboráit, a veszprémi Sz. Károlyt (41), a somlóvásárhelyi Sz. Lászlót (44) és a nyirádi H. Ferencet (63), aki még nem volt büntetve, szemben a többiekkel.

Amikor felfeszítették az ajtót, valóságos kincsesbánya tárult eléjük. Magukkal vittek 30 paintballfegyvert, amelyek összesen 600 ezer forintot értek. Közel százezerre rúgott a meglovasított tizenhat védőmellény és a négy fejvédő. Nyolcvanezer forintos kárt okoztak azzal, hogy eltulajdonították a tizenhat szén-dioxidos palackot. Zsákmányoltak még vadászíjat, két garnitúra golfszettet, BMX kerékpárt. A kár 958 ezer forint volt, de csak rövid időre, tudniillik a rendőrség a tárgyak többségét lefoglalta a betörőknél.

Más alkalommal csupán hárman gondolták úgy, hogy éjszaka mennek begyűjtő körútra. B. Attila, valamint Sz. Károly és H. Ferenc egy Kiskőrösi utcai családi háznál átvágta a kerítést, majd a nyitott műhelyből és a pincéből elvitték a 74 ezret érő hómarót, a 37 ezerre forintra tartott csavarbehajtót, az értékes láncfűrészt, valamint szeszeket és élelmet, amivel a házigazdának 258 ezer forintos kárt okoztak, ebből a nyomozók visszaszerezték az értékek felét.

A Veszprémi Járásbíróságon jogerős döntés született három vádlott esetében. Sz. Károlyt a lopásokért három év fegyházra ítélték, Sz. László másfél évi szabadságvesztését három évre felfüggesztették, míg H. Ferenc egyévi börtönbüntetését két évre függesztették fel. Fellebbezés után a törvényszék B. Attilát három év négy hónap fegyházra büntette. A vádlottakat kötelezték a 908 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!