holland büntetésből rémtörténet

2018.07.14. 15:00

Véget ért a pápakovácsi asszony tortúrája

Véget ért Tóth Józsefné kálváriája, aki annak ellenére közlekedési bírságot kapott Hollandiából, hogy még sosem járt külföldön a pénzbüntetés indoklásában megnevezett rendszámú autója: a napokban megszüntették ellene az eljárást.

Polgár Tibor

76-os ut

Ugyanaz volt a rendszám

A különös esetet figyelemmel követtük a Naplóban, a legutóbbi cikkünk nyomán pedig többen is felkeresték lapunkat és a Pápakovácsiban élő idős asszonyt, hogy segítséget nyújtsanak a kellemetlen helyzet megoldásához. Mint beszámoltunk róla, a Hollandiában gyorshajtáson kapott Volvónak ugyanaz volt a rendszáma, mint Tóth Józsefné Renault Kangoo-jának. Olvasóink is rámutattak: ez úgy történhetett, hogy például a svéd és a litván autók rendszámtáblája a magyarhoz hasonlóan három betűből, valamint három számból áll. A pápakovácsi sértett pechjére a gyorshajtó Volvo 152 eurós büntetését – valószínűleg figyelmetlenségből – Magyarországon, rajta akarták behajtani.

A pénzbírságot eltörölték

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) átvette a külföldi határozat végrehajtását, ám Tóth Józsefné természetesen nem kívánt fizetni egy olyan szabálysértésért, amit nem ő követett el, kifogással élt a bírsággal szemben. Ekkor már egy Hollandiában élő magyar hölgy is felajánlotta a közreműködését az igazság érvényre juttatása érdekében. Végül a Renault-ról készített és az illetékes holland hatóságnak elküldött fotók alapján megszüntették az eljárást a pápakovácsi asszony ellen, a pénzbírságot eltörölték, az ORFK pedig visszavonta a végrehajtást az ügyben. Happy end – gondolhatnánk, azonban Tóth Józsefnének rengeteg bosszúságot okozott ez az eset, ami bizony a telefonszámláján is nyomot hagyott. A Naplónak nyilatkozva úgy fogalmazott, megfordult a fejében, hogy perre viszi az ügyet az őt ért sérelmek miatt, de valószínűleg jobban jár, ha minél előbb elfelejti ezt az egészet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!