tizenhét betörés három hét alatt

2018.10.03. 17:00

Dunántúli megyékben fosztogatott két cseh férfi

Huszonnégy rendbeli lopás bűntett és nyolc rendbeli lopás vétség miatt folytattak eljárást két cseh állampolgár ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Összehangolt rendőri akció keretében 2017. november 15-én a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a 43 éves N. Jiří és a 32 éves Č. Jaroslav cseh állampolgárokat, akik három dunántúli megyében követtek el lakásbetöréseket az elmúlt év őszén – adja hírül a police.hu. A gyanúsítottak letartóztatása mellett lefolytatott nyomozás adatai szerint a két férfi 2017. október 20. és november 15. között Sopron, Veszprém, Szombathely és Pápa városokban tizenhét lakóingatlanba tört be, melyekből helyszínenként ötezer forinttól közel hárommillió forintig terjedő értékben vittek el elsősorban arany ékszereket és készpénzt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!