sokan indultak a fiú keresésére

2018.10.13. 16:07

Eltévedt egy diák a Bakonyban

Nagy öröm volt rátalálni a diákra, aki lemaradt a társaitól, és eltévedt a bakonyi erdőben, így nyugtázta a találkozást Matyók István, a bakonyszentlászlói Szent László Polgárőr Egyesület tagja.

Kovács Erika

-Szolgálaton kívüli rendőr társammal együtt, a terepjárójával indultunk útnak a riasztás után, miszerint eltévedt egy diák a Bakonyban, idézte fel a történteket érdeklődésünkre Matyók István. A polgárőr hozzáfűzte, sokan indultak a fiú keresésére, és ők úgy két órán át kutattak utána, mire este hét órakor, már sötétben rátaláltak egy erdei úton. István megtudta, a 18 éves fiú lábát feltörte a cipő, ezért hogy a lábbelit megigazítsa, leült, majd emiatt lemaradt társaitól, és nem találta meg a helyes utat. Az osztály Vinnye és Fenyőfő közötti erdei iskolának egyik szálláshelyére tartott. A polgárőr, aki nagyon jól ismeri a bakonyi erdőt, és már sok eltévedt embert megtalált az elmúlt évtizedek alatt, az erdei túrázóknak azt tanácsolta, a csoport senkit ne hagyjon magára, figyeljen mindenki a másikra. Aki egyedül sétál, túrázik az erdőben, vigyen magával telefont, és adott esetben hívja a 112-es segélyhívó számot! István azt mondta, a most megtalált fiúnál nem volt telefon.

A történtekről a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, egy veszprémi középiskola diákjai kirándultak a Bakonyban október 12-én. Porvacsesznek és Vinnye között túráztak, amikor egyik társuk a csoporttól lemaradt. Mire a csapatot vezető tanár 17 óra körül észrevette, hogy a fiú hiányzik, már hiába keresték a turistaútról letévedt fiatalt. Attól tartottak, hogy sötétedéskor nem tudják megtalálni eltévedt társukat, értesítették a rendőrséget. A fiú kutatására induló csapathoz a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrökön kívül, a bakonyszentlászlói Szent László Polgárőrség tagjai, önkéntes segítők és önkéntes segítő szervezetek tagjai is csatlakoztak. Molnár Krisztián rendőr főtörzszászlós szolgálaton kívül vett részt a keresésben, amikor polgárőr társával együtt rábukkantak az utat tévesztett túrázóra.

-A fiú Vinnye településtől néhány kilométerre volt már csak, de a sötétben nem találta meg a helyes utat. Az eltévedt diákot épségben kísérték vissza társaihoz, fogalmazott a rendőrség.

Úgy tudjuk, Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma diákja tévedt el. A történtek kapcsán kerestük telefonon az iskola igazgatóját is, de nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!