fegyházba vonulhat

2018.10.06. 07:00

Késsel támadt horgásztársaira

Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség arra a férfira, aki részegen rontott rá horgásztársaira.

Marton Attila

Tavaly szeptember elején a vádlott Sz. Csaba ittasan érkezett a Széki-tóhoz, ahol rendszeresen horgászott, és stéggel is rendelkezett. A helyszínen alkoholt fogyasztott, majd amikor az egyik horgásztársa egy kifogott halat tisztított, a 41 éves vádlott mögéje lépett, és „Megmutatom, hogyan kell halat pucolni!” felkiáltással tíz centiméter pengehosszúságú zsebkését elhúzta a férfi nyakán. A sértett ellökte magától a vádlottat, majd egy horgásztársával autóba ült és távozott a helyszínről. A sebe nyolc napon belül gyógyult, de csak a szerencsén múlt, hogy nem szenvedett életveszélyes sérülést.

A vádlott ezután a tóparton lévő másik horgász felé indult, miközben késével hadonászott. „Mindenkit megölök, aki mentőt hív”, kiabálta, majd a horgászra támadt, aki elhárította a támadást.

Az ügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen. Az előkészítő tárgyaláson a vádlott nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, Szabó Györgyi bíró a férfi korábbi vallomását olvasta fel, amely szerint nem emlékezett arra, amit tett.

A védő a tényállás lényegi részét nem, az emberölési szándékot azonban vitatta. A bíróság az elsőfokú ítélet meghozataláig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Az eljárás tanúk és szakértők meghallgatásával novemberben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!