szökésétől, elrejtőzésétől kellene tartani

2018.10.04. 11:39

Sólyi emberölés: továbbra is letartóztatásban a gyanúsított

Indítványozta letartóztatás meghosszabbítását a Veszprém Megyei Főügyészség a 2018 májusában, Sólyon elkövetett emberölés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság végzésével az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását két hónappal meghosszabbította, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

 Farkas Zsanett, Adrienn édesanyja, máig rendszeresen gyújt gyertyát a háznál kislánya képe előtt Fotó: Kovács Erika

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz. Az eddigi adatok szerint a fiatalkorú elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 18-án, Sóly határában megölte a nyolc éves sértettet, akit ismert. A bíróság végzésében, az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, a fiatalkorú gyanúsított szabadlábra kerülésekor a szökésétől, elrejtőzésétől kellene tartani, és a letartóztatás meghosszabbítására a bizonyítás érdekében is szükség van.

Győző, a megölt kislány édesapja megrendülten mutatta gyermeke fényképét, játékait a tragédia után Fotó: Kovács Erika

Az ügyben korábban megírtuk, a nyolcéves sólyi kislány, Adrienn 2018 május 18-án, délután tűnt el rollerezés közben, majd néhány órával később találták meg holtan. A feltételezett elkövetőt nemsokára elfogták, a Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság május 21-én elrendelt. A 16 éves hajmáskéri F. F. beismerte tettét, ellene a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!