döntött a bíróság

2018.11.09. 07:00

Fejbe rúgták, kigúnyolták és kirabolták hajléktalan áldozatukat a veszprémi fiatalok

Egy hajléktalan kirablása miatt ketten 6-6 év fegyházat kaptak, míg egy fiatal lánynak négy évet kell javítóintézetben töltenie.

Mátételki András

Csoportosan elkövetett rablás miatt állították bíróság elé a három veszprémi fiatalt. A súlyos bűncselekmény tavaly október 11-én hajnalban történt.

Az előző napon szeszes italt fogyasztó társaságnak vélhetően elfogyott a pénze, ezért L. Gyula (25) felvetette, hogy erőszakkal szerezzék meg az egyik hajléktalan nyugdíját. Társait, S. Krisztiánt (25) és S. Dzsenifert (16) nem nagyon kellett győzködnie, ráálltak az akcióra.

A húszemeletes alatti árkádokhoz mentek, ahol a szerencsétlen sorsú emberek szokták tölteni az éjszaká­jukat.

Kinézték maguknak a hozzájuk legközelebb fekvő férfit, aki éppen cigarettára akart gyújtani. Mindhárman rátámadtak: az első fejbe rúgás után a sértett fel akart állni, de nem tudott, mert újabb támadás érte. Kétszer ismét megrúgták, egyiket a fejére, a másikat a testére kapta – mindeközben a vádlottak gúnyosan nevettek rajta.

L. Gyula kaparintotta meg a férfi táskáját, amelyben hatezer forintot találtak. A pénzt italra és cigarettára költötték. A hajléktalan nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett. A bűntényt csak L. Gyula ismerte el, részletes vallomást tett a bíróság előtt. Az első fokon eljáró Veszprémi Járásbíróság csoportosan elkövetett rablás miatt L. Gyulát és S. Krisztiánt 6-6 év fegyházra ítélte, míg a fiatal lányt két év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta.

Jogerős döntés a törvényszéken született, ahol enyhítettek a rendezett családi hátterű lány büntetésén: négy évet javítóintézetben kell töltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!