vádemelés

2018.11.20. 09:02

Mindenáron autóval akart hazajutni a két férfi

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2018 májusában előbb Szentgálon, majd Veszprémben szereztek maguknak autót, hogy lakóhelyükre hazajussanak.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádiratban foglaltak szerint a 26 éves férfi és 18 éves társa miután nyugtató hatású gyógyszert, illetve „biofüvet” fogyasztottak, elhatározták, hogy gépkocsit szereznek, és Szentgálról azzal jutnak haza Ajkára, illetve az egyik Ajka melletti faluba.

A vádlottak a kora esti órákban észrevettek egy gépkocsit, amelyben az indítókulcs bent maradt, s azzal Ajka felé indultak úgy, hogy a járművet az idősebb elkövető vezette. A két férfi azonban csak a szomszédos településig jutott, mivel Úrkút külterületén a személyautó elejét összetörve egy árokba borultak.

Az elkövetőket a történtek miatt a rendőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon bocsátották. A két férfi azonban azt követően sem tett le szándékáról, hogy gépkocsival menjenek haza, miután a rendőrségről távoztak. Találtak egy másik személyautót, amelyben az indítókulcs szintén bent maradt, s a járművel, melyet ekkor is az idősebb vádlott vezetett, a 8-as számú főút felé indultak. Haladásuk közben nekiütköztek egy személyautó hátuljának, így a második alkalommal megszerzett gépkocsiban is kárt okoztak.

A két férfit végül egy rendőrségi járőrkocsi állította meg. A vádlottak a rendőrautó hang- és fényjelzését először figyelmen kívül hagyták, majd mintegy 300 méter megtétele után, egy kamionos pihenőben megálltak, ahol igazoltatták őket.

Az idősebb vádlottnak a bódult állapotban vezetés miatt is felelnie kell a bíróság előtt, míg cserbenhagyás vétsége miatt külön eljárás van folyamatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!