Veszprém

2018.11.16. 11:30

Rongált, ütött, fenyegetett – Elítélték a pokoli torony rémét

Félelmetes jelenetek zajlottak le a pokoli toronyként emlegetett többemeletes társasházban két évvel ezelőtt. A rablás miatt is elítélt férfinak több mint hét évet kell fegyházban töltenie.

Mátételki András

A korábban már elítélték rablás és lopások miatt a veszprémi L. Zoltánt, aki két éve tönkretette a veszprémi társasház liftjét úgy, hogy kitépte a berendezésből a kábeleket, amivel 212 ezer forintos kárt okozott. Két héttel később kis mennyiségű kábítószert találtak nála

a rendőrök. A következő évben, 2017 februárjában bekopogtatott a harmadik emeleten lakó L.-hoz azzal, hogy eladja neki a monitorját. Mivel az üzlet nem jött létre, a vádlott ezen annyira begurult, hogy a képernyőt a földhöz vágta.

Ezután közölte ismerősével, hogy vagy fizet neki 10 ezer forintot, vagy megdöglik. A 30 éves vádlott ezután megütötte, megrúgta. Másnap ismét megjelent a monitorral házbelijénél, ekkor már húszezerért akarta eladni a készüléket. Mivel ekkor sem látott pénzt, azt mondta a férfinak, hogy megöli, kinyírja az egész családját. Kijelentései megtették hatásukat, mert lakótársa 15 ezer forintot átadott a követelőzőnek. Két nap múlva L. Zoltán magával vitte egyik barátját, a 27 éves P. Róbertet a lehúzott férfihoz, akitől tartozás címén 10 ezret követelt. Nem kapott egy fillért sem, viszont tettestársa elvitte a lakásból áldozatuk DVD-lejátszóját. A vádlott az egyik szociális munkást is megfenyegette: ha nem ad neki valamit, akkor feljelenti, hogy megerőszakolta őt és 13 éves húgát.

Azt is mondta neki, ha feljelentést tesz ellene, megrongálja gépkocsija fékrendszerét. Másnap egy nőtől követelt 8 ezer forintot a toronyházban, de mivel nem kapott semmit, ezért átkutatta a lakását. Két nappal később már 30 ezerre emelte a tétet, majd azt mondta: tesz róla, hogy pénzt kapjon.

A Veszprémi Járásbíróság többek között kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt L. Zoltánt – mint többszörös visszaesőt – hét év kilenc hónap fegyházra ítélte. A rablásban társtettesként részt vevő, szintén visszaesőnek számító P. Róbert büntetése két év kilenc hónap börtön. A törvényszéken jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!