bedrogozva "rabolta el" a kisfiút

2018.12.10. 07:00

Gyerekestül vitte el az autót egy férfi Pápán

Egy bedrogozott fiatalember „elrabolt” egy négyéves fiút, amiért a bíróság jogerősen három és fél év börtönre ítélte.

Mátételki András

A büntetlen előéletű K. Richárd Rudolf tavaly február elején a győri vasútállomáson ismeretlen személytől vett biofűtől bódult állapotba került. Vonattal érkezett Pápára élettársával, akivel már útközben is veszekedett. A 25 éves vádlott nem sokkal este hét előtt a Vörösmarty és a Esterházy utca kereszteződésében szándékosan nekirohant egy lassan kanyarodó Opelnek, aminek következtében a motorháztetőre csapódott, majd onnan a földre esett. A gépkocsi vezetője, valamint a párja azonnal a bajba került segítségére sietett, azonban az autó motorját nem állították le. A kocsi hátsó üléséről ijedten nézte végig a drámai jelenetet a család négyéves kisfia.

Pillanatok alatt zajlottak le az események: a vádlott felpattant a földről, majd beugrott a volán mögé, s elhajtott a helyszínről. Az akciót próbálta a kocsi gazdája és élettársa megakadályozni azzal, hogy belekapaszkodtak a kocsiba, illetve megragadták a férfi ruháját, de a vádlottnak sikerült nagy gázzal elhajtania. Az se tartotta vissza, hogy gyerek ül mögötte, ugyanis az anya kétségbeesetten rárivallt: „A fiam bent van, te állat!” A fiúcska az apjáért kiáltott, és sikoltozott félelmében.

A vádlott vezetői engedély nélkül körülbelül 30 kilométeren át furikázott a megrémült csemetével.

Először nagybátyjához hajtott Noszlopra, ahol elmondta neki, hogy elhozott egy gyereket Pápáról, majd szó nélkül elhajtott a kocsmához.

Ott a gépkocsi ablakát lehúzva cigarettát kért, ezután az Opellel elment Pápasalamonra, ahol a járőrök feltartóztatták, így a kocsi elkötése után egy órával véget ért a szülők rémálma.

A hat általánost végzett ámokfutót, három kiskorú gyerek apját a Pápai Járásbíróság személyi szabadság megsértésének és jármű önkényes elvételének bűntette, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt három év börtönre ítélte, s ugyanennyi időre eltiltották a vezetéstől.

A törvényszék jogerős döntése: fél évet rátettek a férfi szabadságvesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!