rendőrség

2018.12.12. 13:00

Jubileumot ült a Csóti Kistérségi Körzeti Megbízotti Csoport

Ünnepséget szervezett a Pápai Rendőrkapitányság a Csóti Kistérségi Körzeti Megbízotti Csoport tízéves megalakulása alkalmából.

Polgár Bettina

A rendezvényen kötetlen beszélgetésre, múltidézésre is sort kerítettek

Fotó: Rendőrség

A csóti faluházban rendezett eseményen Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rend­őrkapitány köszöntötte a megjelenteket, majd tájékoztatást adott a körzeti megbízotti munka múltjáról és jelenéről. Ezt követően Bauer Tibor rend­őr alezredes, a Pápai Rend­őrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője beszámolt a 17 településen működő körzeti megbízotti csoport létrehozásának okai­ról.

A rendezvényen kötetlen beszélgetésre, múltidézésre is sort kerítettek
Fotó: Rendőrség

A rendezvényen felszólalt Kékesi István, Csót polgármestere is, aki a lakosság szemszögéből értékelte a csoport szerepét, majd Kovács Róbert nyugállományú rendőr zászlós, egykori körzeti megbízott elevenítette fel a hajdani szolgálatokat. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes – aki egykor pápai rend­őrkapitányként aktívan részt vett a csoport megalakításában – levélben üdvözölte az egykori és jelenlegi körzeti megbízottakat, a kistérség polgármestereit, az együttműködő szervezetek képviselőit.

Végezetül Fűzfa László cím­zetes rendőr főtörzs­zász­lós, csoportparancsnok adott betekintést a helyi rendőrök tízéves tevékenységébe; ennek során elmondta, hogy a csoport hét körzeti megbízottja a kistérségben él, kötődik a régióhoz, így személy- és hely­ismeretük sokat segít a jogsértő cselekmények visszaszorításában.

A rendezvény Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok kö­szöntője után kötetlen beszélgetéssel, múltidézéssel és állófogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!